Wat voeding daadwerkelijk voor je doet

Voeding - Josette van Toor

Geschreven door Josette

Ja, dat gezond eten belangrijk is weten we wel. Dat hoef ik je niet te vertellen. Maar heb je er al een bij stilgestaan wat voeding écht voor je doet? Wat een goed voedingsplan voor jouw leven betekent? Het is een onderwerp waar we het niet vaak over hebben rondom het thema ‘sportvoeding’, maar wat te mooi is om niet een keer uitgebreid te benoemen. En weet je wat het leuke is? Ik hoor de voorbeelden die ik met je bespreek ook dagelijks terug in de 1-op-1 sessies die ik met sporters heb.

Voeding voor je cellen

Voeding werkt door op alle vlakken in je leven. Voeding is letterlijk de voedingsbron voor alle cellen in je lijf namelijk. Daarmee heb je dus direct impact op je gezondheid. De gezondheid van je immuunsysteem, je botten, je spieren, je pezen, je hart, je nieren, je lever… alles.

  • Wil je impact maken op je weerstand? > Voeding
  • Wil je je hart sterk houden? > Voeding
  • Wil je je brein scherp hebben? > Voeding

Energieniveau

Maar voeding werkt niet alleen door op je cellen en gezondheid. Ook je energieniveau is direct afhankelijk van je voedingsinname. Je hoort me vaak praten over “energiek je training ingaan”. Maar wat nou als je na je intensieve trainingen ook nog voldoende energie over hebt om andere leuke dingen te doen? Om niet in slaap te vallen op de bank. Niet gebroken te zijn en een wattenhoofd te hebben van vermoeidheid. Ook dat is ineens haalbaar als je voeding on point is. En dan zonder dat je afhankelijk bent van sloten koffie.

  • Niet meer in slaap vallen onder je favo netflix serie? > Voeding
  • Energie over hebben voor leuke dingen naast je training? > Voeding
  • Je lekker en energiek in je lijf voelen? > Voeding
Voeding - Josette van Toor

En qua energieniveau werkt voeding nóg verder door. Want wanneer je voeding niet aansluit op jouw leven en sportdoelen dan kan het zelfs zijn dat je minder belastbaar gaat worden. Vaak moe bent, kleine pijntjes krijgt én minder plezier in je sport. Dat je dierbaren om je heen je steeds minder vrolijk zien. Dat je steeds minder energie krijgt om goed voor jezelf te zorgen. Boodschappen doen al een opgave geworden is. Laat staan dat je überhaupt moet bedenken wat je moet eten.

  • Niet meer die zware benen dagenlang? > Voeding
  • Niet meer op karakter maar op energie trainen? > Voeding
  • Meer gedaan kunnen krijgen op een dag? > Voeding

Wil jij aan de slag met jouw voeding?

Voeding is dus belangrijk en werkt door op ongeveer alle vlakken in je leven.  Maar dat betekent niet dat je de hele dag alleen maar bezig hoeft te zijn meten eten. Wanneer je doorhebt wat voeding voor je doet is het al gemakkelijker om met voeding aan de slag te gaan. Wanneer je dan ook nog eens weet wat en hoé, is het helemaal simpel! Ik leer sporters de juiste puzzel te leggen. In de praktische kaders én de theorie zodat je ook begrijpt waarom je de puzzel legt. En dagelijks hoor ik fantastische resultaten. Zonder berekenen van macro’s. Zonder obsessief eetgedag. Zonder restricties. Puur door te focussen op gevoel, timing en de juiste combinaties.

Voeding is dus belangrijk en werkt door op ongeveer alle vlakken in je leven.

Wil je ook aan de slag met je voeding?

Meldt je dan aan voor een vrijblijvende telefonische strategiesessie!

Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor jou: