WERKEN MET JOSETTE

Als performance nutritionist werk ik al +10 jaar met veel plezier in mijn eigen praktijk. Hier begeleid ik individuele top- en wedstrijdsporters met een mega dosis ambititie om meer uit zichzelf te halen. Veelal op het vlak van gezondheid en/of prestatie. Daarnaast ben ik partner van TeamNL voor verschillende teams. Op dit moment begeleid ik: Nederlands handbal dames, 3×3 Basketball mannen, 3×3 Basketball vrouwen, Shorttrack, Curling en Boccia. In het verleden ben ik ook verantwoordelijk geweest voor de Nederlandse Volleybal dames en de Turn dames. Daarnaast ben ik werkzaam voor de selectie van SC Heerenveen. 

Als performance nutritionist vertaal ik op dagelijkse basis de wetenschap naar de praktijk. Kennisoverdracht vind ik hierbij essentieel. Door mijn ervaring en visie weet ik precies wat je nodig hebt om je lichaam optimaal te ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jouw voeding helemaal op orde is, jouw prestaties dat ook zijn. Zo ben je iedere dag klaar om te knallen. En daar help ik jou graag mee! 

Waar ik mijn kennis opgedaan heb?

Al in mijn tienerjaren wist ik dat ik in de topsporter wilde werken. Toen ik in 2012 afstudeerde als diëtist richting de sport, kon ik niet wachten om me verder te specialiseren in de sport. Ik heb de Post HBO Sportdietetiek gevolgd, waarna ik werkervaring ben gaan opdoen bij verschillende betaald voetbal clubs, waaronder AFC Ajax en FC Utrecht. Daarna ben ik me meer gaan verdiepen in de wetenschap door de opleiding ‘Sports Nutrition’ aan het IOC. Sinds 2016 mag ik mij dan ook officieel familie van het Olympisch Comité noemen. Een enorme eer waar ik nog iedere dag trots op ben.

EXPERTISE

Als je je voeding écht goed wilt aanpakken, is dit heel individueel en specialistisch werk. 

Het moet tenslotte naadloos aansluiten bij jouw type sport, trainingen, doelen, voorkeuren en lijf. Gaan we dat samen aanpakken?  Lijkt me leuk! 

Ik kan je ondersteunen met verschillende hulpvragen binnen verschillende sporten. Van het krijgen van meer inzichten in je voeding tot een goed adviesplan op maat en van kennisoverdracht tot het oplossen van specifieke klachten. Denk hierbij aan blessures, spierpijnen en die vervelende (te) zwaar aanvoelende benen. 

√  Praktische handvatten met een introductie in voeding 

Ben jij opzoek naar een goed plan wat helemaal bij je past? Wil je meer praktische tips en handvatten en gewoon weten wat je moet eten? Dan kan ik je goed helpen! Met het ‘Quick Scan Pakket’ gaan we je voeding kritisch onder de loep nemen én krijg je een praktisch plan waar je zelfstandig mee aan de slag kan. Geen poespas, gewoon duidelijkheid!

√ Herstel van een blessure 

Vanaf het moment dat je blessure ontstaat totdat je weer volledig belastbaar bent, je voeding speelt een cruciale rol bij iedere fase van je revalidatie! Voeding kan namelijk bijdragen aan een sterker en sneller herstel van je blessure. Zo snel mogelijk na het ontstaan, wordt er gekeken naar de ernst en gradatie van de blessure. Dus heb je (onverhoopt) een blessure opgelopen? Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag met het ‘Blessure Pakket’! En alvast een tipje: hoe eerder je na het ontstaan begint met een juist voedingsplan, hoe beter. Dit geldt overigens ook voor pre- en post operatieve zorg. 

√ Grip en inzicht krijgen in de je voeding

Je bent tot het besef gekomen dat je meer uit jezelf kan halen. Er loopt ergens iets niet helemaal lekker en misschien heb je zelf wel wat specifieke klachten. Zo ben je bijvoorbeeld geregeld vermoeid, lopen je trainingen niet helemaal naar behoren en heb je vaak pijntjes. Kortom, ergens in de voeding loopt het niet helemaal lekker!

Je wilt niet alleen onderzoeken wat voeding voor je kan betekenen, maar je wilt weten ‘hoe’ je dat het beste kan aanpakken. En stiekem ook nog de ‘waarom’. Je wilt zelf graag de touwtjes in handen hebben en simpelweg grip krijgen op je voeding. Dan sluit het ‘Wedstrijd Pakket’ naadloos aan op jouw behoefte. Bij dit pakket krijg je niet alleen alle praktische tools om aan de slag te gaan, maar ook de kennis en inzichten om je voeding zelfstandig te kunnen inrichten. Je leert (o.a.) wat je moet eten rondom je trainingen en wedstrijden, hoe je het beste je voeding kun timen en waarom dit voor je werkt.

√ Volledige begeleiding gedurende het seizoen

Je hebt héél duidelijke ambities en doelen in je sport. Je bent maximaal gedreven en wilt op alle vlakken de puntjes op de ï zetten. Dus ook op je voeding. Je beseft dat je een (prof) carrière in de sport alleen kan waarmaken wanneer je een goed team om je heen verzamelt. Medailles pakken doe je meestal niet alleen. Één van de slogans van TeamNL is niet voor niets “Winnen doe je samen”. Samen daag je elkaar uit en hou je elkaar scherp. 

Daarnaast weet je dat je aan de bak moet om optimaal voor je lijf te zorgen en te streven naar een maximale belastbaarheid. Je wilt spijkers met koppen slaan en alle praktische tools verzamelen die nodig zijn om te excelleren. Daarnaast wil je kennis opdoen over je voeding. Net zoals dat je de kennis opdoet over je sport en materiaal wat je nodig hebt om je sport te beoefenen. Je wilt weten hoe je gedurende je seizoen moet eten. Je wilt uitvoerig testen met de juiste wedstrijd voeding.

Je wilt het team om je heen verzamelen waarmee je jouw (prof)carrière kan waarmaken. Dat is waar het ‘Exclusieve Pakket’ om de hoek komt kijken. Ik ben ervan overtuigd dat je met dit pakket alles, maar dan ook alles in handen hebt om goud te behalen. Het enige wat jij nog moet doen is het bewijzen naar jezelf dat je het daadwerkelijk ook kan!

Josette van Toor is onderdeel van Veel Beter.

Klik hier om naar de website van Veel Beter te gaan om te kijken wat we te bieden hebben op het gebied van fysiotherapie en performance training.

Josette van Toor is momenteel werkzaam bij TeamNL (volleybal dames, turnen dames, basketbal 3×3 dames, curling en boccia), voetbalclub SC-Heerenveen, TeamNL Center Amsterdam (basketbal mannen en vrouwen), TeamNL Center Noord (shorttrack, turnen dames) en is faciliteit van TopSport Flevoland.

Volg mij ook op Social Media