Reviews

Lees hoe anderen de samenwerking met mij hebben ervaren

Myrthe Schoot

Myrthe Schoot, Volleybalster Team NL

”In topsport is elke procent belangrijk en daarin is Josette een fijne ondersteuning. Ze is betrokken en ziet haar baan ook als topsport!”

Josette heeft me goed geholpen toen ik geblesseerd raakte aan mijn knie en geopereerd moest worden. Ze wist precies welke supplementen ik voor, tijdens en de mijn operatie moest nemen waardoor ik goed voor mijn lichaams kon zorgen en snel kon herstellen. In topsport is elke procent belangrijk en daarin is Josette een fijne ondersteuning. Ze is betrokken en ziet haar baan ook als topsport!

Nathalie van den Adel, prof. basketbalster (3×3 Team NL)

“Één telefoontje met Josette en een kleine aanpassing in mijn dieet op mijn wedstrijd dagen zorgden meteen voor resultaat!

Ik had afgelopen seizoen toch nog wat vragen over mijn voedingspatroon en de klachten die ik had (zware benen, energie tekort op wedstrijd dagen). Al heel snel kwamen we er achter dat ik op wedstrijd dagen net te weinig at. Toen werd weer duidelijk dat het belang  van koolhydraten in je dieet voor je energie/herstel heel erg belangrijk zijn. Terwijl ik dacht genoeg te eten, bleek dus dat het echt nog wel meer mocht zijn. Één telefoontje met Josette en een kleine aanpassing in mijn dieet op mijn wedstrijd dagen zorgden meteen voor resultaat. Meer energie, geen zware benen en beter herstel.

Nathalie van den Adel
Sanne Haarbrink

Sanne Haarbrink, Handbalster

De kracht van voeding wordt echt te vaak onderschat, wat een verschil! Bedankt Josette! Door jou sta ik nu weer topfit op het veld!

In het voorjaar van 2020 ben ik begonnen bij mijn nieuwe handbalclub en helaas raakte ik al snel geblesseerd met een voorste kruisband blessure. Met veel revalideren ging het de goede kant weer op maar helaas scheurde ik mijn andere voorste kruisband af vlak voor de laatste controles in het ziekenhuis.

Bij mijn tweede revalidatie wilde ik er alles aan doen om zo fit mogelijk te worden en zo goed en zo snel mogelijk weer op het veld te staan. Ik heb daardoor de hulp ingeschakeld van Josette en dit heeft onwijs geholpen.

Door fijne en goede gesprekken en onwijs goede hulp ben ik tijdens mijn revalidatie omhoog geschoten! Ik heb mij nog nooit zo fit gevoeld!

Ik heb goed het verschil van voeding kunnen merken bij mijn eerste revalidatie en mijn tweede revalidatie. De kracht van voeding wordt echt te vaak onderschat, wat een verschil! Bedankt Josette! Door jou sta ik nu weer topfit op het veld!

Niels van Wetten

Ik ben ontzettend blij dat Josette mij helpt en altijd klaar staat voor vragen of het geven van advies, zodat ik het maximale uit mijn carrière kan halen!”

Vorig jaar merkte ik aan mezelf dat ik soms vermoeid was voor wedstrijden en trainingen. Daarnaast had ik na een zware training en/of wedstrijd dagen lang last van spierpijn en kreeg ik snel kramp in wedstrijden. Na een meting en gesprek maakte Josette een persoonlijk voedingsschema met wat kleine aanpassingen. Het resultaat merkte ik al snel.

Lees meer

De spierpijn en kramp verdwenen en tijdens wedstrijden en trainingen. Ook voelde ik mij fitter en kon ik mij beter concentreren. Ik had nooit gedacht dat kleine aanpassingen zo’n groot effect konden hebben op fysiek, maar ook zeker op mentaal gebied.

In December moest ik helaas geopereerd worden, hierdoor kon ik een tijd niets doen en het resultaat zou het verlies van mijn spiermassa zijn. Door de aanpassingen die Josette in mijn schema heeft gedaan, zoals collageen, vitamine C, Omega 3 en extra eiwitten (gedoseerd op mijn lichaam)  bleef het verlies van de spiermassa beperkt en bouw ik juist nu mijn spiermassa weer sneller op.

De hoeveelheid, timing en de juiste voeding is een cruciaal onderdeel om optimaal te presteren als topsporter. Ik ben ontzettend blij dat Josette mij helpt en altijd klaar staat voor vragen of het geven van advies, zodat ik het maximale uit mijn carrière kan halen!”

Niels van Wetten
Shaquille Watten

Shaquille Warren, Hockeyster

”Ik ben Josette dankbaar voor het delen van haar kennis, het leren eten en vooral het los kunnen laten van het ‘bang’ zijn voor eten, want als sporter moet eten je beste vriend zijn. Zonder voedingsstoffen geen prestatie.”

Van kleins af aan ben ik al met van alles wat met hockey te maken heeft bezig. Ik wilde voor mijzelf de meest optimale omstandigheden creëren. Zo moest ik topfit zijn en daarbij hoorde op dat moment niet te veel eten, onwijs ‘gezond eten’, goed slapen etc. Een eindeloze haat/liefdes verhouding met eten was al die tijd mijn grootste tegenstander waardoor ik toch steeds nét niet optimaal kon presteren, en dat frustreerde enorm. >

Lees meer

Hangend over mijn stick wilde ik soms tijdens trainingen en/of wedstrijden in elkaar krimpen. Buikpijn was maar iets waar ik volgens de artsen mee zou moeten leren leven. Totdat ik via mijn vader bij Josette kwam.

Ons grootste doel werd om zonder buikpijn te kunnen hockeyen. Mijn leven er in ieder geval een stuk minder door te laten beïnvloeden. Dat ik vaak moe was, weinig energie had en eigenlijk vast geroest zat in een eet patroon die bestond uit dagelijks dezelfde gerechten omdat ik letterlijk niets anders durfde te eten voor een training of wedstrijd omdat ik bang was om buikpijn te krijgen, dat was toch eigenlijk ook wel vervelend, maar had voor mij geen prioriteit.

Terugkijkend naar de afgelopen ander half jaar waarin ik intensief ben begeleid door Josette kan ik toch wel zeggen dat alle bovenstaande punten zo onwijs zijn verbeterd.

Structuur, de juiste hoeveelheid van welke voedingssoort en het weer ‘durven’ eten hebben niet alleen mijn buikpijn (grotendeels) verholpen, maar mij ook meer energie, frisheid en fitheid gegeven en ook een hogere spiermassa en verlaging van mijn vetpercentage gebracht.

Ik ben Josette dankbaar voor het delen van haar kennis, het leren eten en vooral het los kunnen laten van het ‘bang’ zijn voor eten, want als sporter moet eten je beste vriend zijn, zonder voedingsstoffen geen prestatie.

Saskia Wijnans, hardloopster

” Wat voor mij super fijn was, is dat ze niet zomaar een eetlijst voorschrijft. Maar juist je zelf leert waarom en welke keuzes je het beste kan maken. Dit ook nog op een hele prettige leuke manier. Hierdoor kon ik doorgaan met mijn vrije eetpatroon

In 2021 was ik van plan mijn eerste marathon te gaan lopen. Met mijn anorexia verleden en buikproblemen leek het mij niet verstandig dit zonder enige voedingshulp aan te gaan. Josette volgde ik al een paar jaar op Instagram en ik had er een goed gevoel bij! >

Lees meer

Bij het eerste gesprek werd dit gevoel meteen bevestigd wat voor mij erg belangrijk is omdat ik niet de makkelijkste ben door mijn eetstoornis verleden.

Josette vroeg meteen hoe mijn energie was in trainingsweken en liet mij inzien waar ik al goed bezig was en waar ik nog winst kon behalen. Wat voor mij super fijn was, is dat ze niet zomaar een eetlijst voorschrijft. Maar juist je zelf leert waarom en welke keuzes je het beste kan maken. Dit ook nog op een hele prettige leuke manier.

Hierdoor kon ik doorgaan met mijn vrije eetpatroon wat ik inmiddels had ontwikkeld en absoluut niet weer krampachtig wilde hebben zoals met mijn stoornis. Zo leerde ik wat ik juist wel of niet kon eten voor mijn trainingen om mijn buikklachten te voorkomen.

Maar leerde ik ook dat ik in mijn herstel nog veel te winnen had en heb ik inmiddels ook na mijn training nog voldoende energie voor de rest van de dag of volgende training! Door een blessure is de marathon nog niet gelukt maar inmiddels ben ik hier ook naar onderweg. Met de kennis die ik inmiddels heb opgedaan dankzij Josette, ben ik niet meer bang met te weinig energie aan de start te staan of de marathon door te komen.  

Saskia Weinans

Klaar om te knallen? Plan direct jouw strategiesessie!