“Ik weet precies wat ik moet doen”

Voeding marathonlopen

Geschreven door Josette

Van “Ik doe maar wat” naar “Ik weet precies wat ik moet doen”

Door: Trix Hakstege, hardloopster

Ken je dat gevoel dat je gewoon wéét dat er meer in zit, dat je veel winst kan halen op het gebied van (sport)voeding maar dat het je om wat voor reden dan ook maar niet lukt dit voor elkaar te krijgen?
Dit is precies de vraag waarmee ik contact opnam met Josette; ik wilde specifieker leren eten zodat ik het meest maximale uit mijn recreatieve, maar fanatieke, hardloopcarrière kon halen.

In de sessies die we hebben gehad heb ik waanzinnige progressie laten zien, heb ik weer plezier weten te krijgen uit het vele (!) eten en heb ik mijn coach weten te verbazen met een verschuiving van mijn hartslagzones en snelheden. 


Het grote doel was een tijd van 2.55 op de marathon van Berlijn in 2021. De voorbereiding is nog nooit zo goed geweest, de vorm en ik waren er helemaal klaar voor maar helaas hebben hoge temperaturen roet in het eten gegooid. Even slikken en weer doorgaan, want met de handvatten die ik gekregen heb weet ik de volgende keer precies wat ik moet doen.

Trix heeft in 2021 het Wedstrijd Sport Pakket bij mij gedaan in de praktijk. Haar toewijding aan het hardlopen vind ik fantastisch. Zoveel doorzettingsvermogen en zoveel motivatie.

Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor jou:

Aankomen voor je sport

Aankomen voor je sport

Handbalster Nyala leerde ik een aantal jaren geleden kennen toen ze nog in Nederland woonde en speelde. Een gedreven...

Triatlon in Corona tijd

Triatlon in Corona tijd

In maart 2020 heb ik Marein aan de telefoon. Marein is triathleet en wilt graag aan de slag met zijn voeding. We...