Triatlon in Corona tijd

Triathlon Marein

Geschreven door Josette

In maart 2020 heb ik Marein aan de telefoon. Marein is triathleet en wilt graag aan de slag met zijn voeding. We plannen de afspraak, niet wetende dat de COVID-19 pandemie zou aanbreken. Was dit dan wel de verstandige tijd om te beginnen? Na wat wikken en wegen toch besloten om te gaan starten. Gelukkig maar, want er zijn al heel mooie resultaten behaald! We zijn nu halverwege zijn traject. In deze blog verteld Marein zijn verhaal.

Betere grip op voeding of een set nieuwe wielen?

Bovenstaande tekst was voor mij echt een afweging. Uiteindelijk blij dat ik voor “beter grip op voeding” heb gekozen. Want door de sessies die ik met Josette heb gehad, heb ik de volgende doelen bereikt: 10 km in 39:20 gelopen, 8 kilo afgevallen, 1ste geworden op de 6 km wedstrijd in Kroatië en tenslotte meer kennis opgedaan over voeding gelieerd aan herstel, rustdagen, wedstrijddagen, trainingen en het maken van een gevarieerde weekplanning.

“Meer inzicht en kennis krijgen over welke voeding(stoffen) zorgen dat ik een energiek persoon ben in mijn werk en privé”

Wat ging hier aan vooraf?

2020 zou het jaar worden dat ik aan mijn 1ste hele triatlon zou gaan deelnemen en mijn (Kroatische) vrouw had de wens om met mijn zoon en dochter voor 8 maanden in Kroatië te wonen om de taal te leren en te ervaren hoe het is om daar te leven. In januari begon voor ons beide het avontuur, zonder nog te weten wat Covid-19 voor impact zou hebben. Op 20 april had ik mijn 1ste afspraak staan  met Josette en was het al duidelijk dat ik in 2020 niet aan mijn 1ste hele triatlon zou gaan deelnemen. Desondanks heb ik de afspraak laten doorgaan. Ik wilde toch meer kennis hebben over voeding. Meer inzicht krijgen in en kennis krijgen over welke voeding(stoffen) zorgen dat ik een energiek persoon ben in mijn werk en privé. En ook gezond en fit oud worden en optimaal kan
presteren in de triatlons en overige duursport evenementen.


In januari ben ik mij verder gaan verdiepen in voeding en kwam ik al snel tot de conclusie dat er zoveel ideeën en theorieën over voeding zijn dat ik de bomen door het bos niet meer zag. Omdat ik van mening ben dat ieder mens anders reageert op voeding is de uitdaging juist erachter te komen wat voor mij het beste werkt. Daarom heb ik telefonisch contact gezocht met Josette en aangegeven dat ik niet op zoek ben naar een dieet, maar naar iemand die mij kan begeleiden in de zoektocht wat voor mij het beste werkt. Ondanks dat ik, in korte tijd, al veel doelen heb bereikt, is nu het belangrijkste doel om dit ook op de lange termijn te kunnen vasthouden en er verder op door bouwen. Josette je bent dus nog niet van me af ?

Triathlon Marein

Josette over dit traject:

Het is echt zo fijn om met super gemotiveerde sporters te mogen werken. Sporters die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van voeding. Kennis willen opdoen om dit vervolgens in de praktijk te brengen. En dat is wat Marein vanaf dag 1 heeft gedaan. Ondanks de uitgestelde wedstrijden door de corona zag hij kansen om juist nu met zijn voeding aan de slag te gaan. En daar krijg ik echt een mega grote lach van op mijn gezicht!

Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor jou:

Aankomen voor je sport

Aankomen voor je sport

Handbalster Nyala leerde ik een aantal jaren geleden kennen toen ze nog in Nederland woonde en speelde. Een gedreven...