Game changer binnen American Football

Dylan Reede

Geschreven door Josette

Topsporter Dylan is een echt game changer in de sportwereld van Nederland. Hij speelt American Football. Een vrij “kleine” sport in Nederland, maar wat een geweldig grote sport in de rest van de wereld. De laatste jaren heeft Dylan mega stappen geboekt in zijn sportcarrière mindset en voeding. Een heel inspirerende sporter en dus vroeg ik hem om zijn verhaal te bloggen.

Even voorstellen:

Mijn naam is Dylan Reede, 21 jaar en professioneel American Football speler voor de NewYorker Lions in de GFL (German Football League). Ik loop al bij Josette sinds 2016 toen wij samen aan de slag zijn gegaan met mijn voeding. Ik moest toen vooral zwaarder worden voor mijn trainingsstages in de Verenigde Staten. Mede door de professionele aanpak van mijn voeding heb ik de prestaties kunnen leveren welke nodig waren om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Ondanks dat ik al sinds 2016 met Josette werk heb ik altijd moeite gehad met de volledige focus op mijn voeding te houden. Dan ging het 3 weken goed en dan was ik weer afgeleid of vond ik het lastig om mijn voedingschema te combineren met mijn sport & school schema. Hierdoor haalde ik nooit de volledige potentie uit mijn voeding en bleef ik last houden van vermoeidheid, mindere prestaties & minder kracht in mijn lichaam.

“Van voeding wordt vaak onderschat hoeveel impact het heeft op het lichaam van een sporter”

Toen ik de keuze maakte om voor een professionele sportcarrière te gaan ben ik direct gaan zitten met Josette. Samen hebben wij een plan opgesteld voor de periode vóór het seizoen (Off Season) en de periode in het seizoen. Ik ging van 4x per week trainen naar 2x per dag. Deze omschakeling zorgde voor veel uitdagingen. Zo had ik de gehele dag door honger, veel spierpijn en was mijn lichaam snel vermoeid. Nadat Josette en ik een plan hadden opgesteld ben ik pas echt stappen gaan zetten. Van voeding wordt vaak onderschat hoeveel impact het heeft op het lichaam van een sporter. Ik merk dat vooral aan mijzelf, als ik een dag niet goed eet, zijn de trainingen de dag daarna niet optimaal.

Nu ik naar mijn tweede seizoen in de GFL toewerk merken we pas echt de resultaten van goede begeleiding in voeding. Ik voel me fitter, sneller, sterker en ik ben minder vermoeid. Vaak wordt er gedacht over voeding dat je de gehele dag aan de salades zit maar dat is zeker niet waar. In mijn situatie is er gekeken waar ik tekort in kwam en waar ik te veel van had. Dit hebben we gemixt voor een goed resultaat. Het voordeel van een goede begeleiding met je voeding is dat je minder moeite hebt met het vasthouden. Je hoeft geen drastische veranderingen door te voeren in je dieet waardoor je gewoon met je gezinsleden of vrienden mee kan eten.

Aan de slag met mijn doelen

Afgelopen seizoen heb ik, door corona, een seizoen in Zweden gespeeld. Het moment dat ik terugkwam wilde ik meteen weer goed beginnen met mijn Off Season training. Het doel was simpel: Gewicht eraf, Vetmassa kwijt & Spieren erbij. Nu 10 weken verder ben ik van 101,7kg naar 96,3 kg gegaan. Ik ben sterker dan voorheen, sneller en heb minder last van vermoeidheid in mijn lichaam. Ik voel me beter dan ooit tevoren.

Als je als topsporter nog niet bezig bent met je voeding dan weet je niet wat voor potentie er in je lichaam zit. Je kan zoveel meer uit je lichaam halen door een professionele aanpak van je voeding. Ik wist nooit hoeveel impact voeding kon hebben op mijn lichaam tot dat ik er zelf mee aan de slag ben gegaan.

Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor jou:

Aankomen voor je sport

Aankomen voor je sport

Handbalster Nyala leerde ik een aantal jaren geleden kennen toen ze nog in Nederland woonde en speelde. Een gedreven...

Triatlon in Corona tijd

Triatlon in Corona tijd

In maart 2020 heb ik Marein aan de telefoon. Marein is triathleet en wilt graag aan de slag met zijn voeding. We...