Over Josette

Josette van Toor

Hi, ik ben Josette

Als Performance Nutritionist – beter bekend als: sportdiëtist ben ik werkzaam in de sportwereld en expert op het gebied van voeding. 

Als sportdiëtist sta ik voor kwaliteit, betrouwbaarheid, wetenschap en kennisoverdracht. Ik vind het belangrijk dat jij als persoon centraal staat in het advies. Daarom is betrokkenheid belangrijk.

Als “Josette” associeer ik me vooral met lange wandelingen, knallen op de racefiets, goed doorgebakken pizza, vers fruit, pure gerechten met een verhaal en urenlang kletsen met dierbaren. Maar stiekem ben ik ook een work-a-holic die werk zelden écht kan loslaten. Mede omdat ik mijn werk oprecht enorm leuk vind. Want eerlijk, niets is toch leuker dan knallers van resultaten bereiken samen? Ik krijg een oprechte lach op mijn gezicht wanneer iemand geen vermoeidheid meer ervaart, geen zware benen meer heeft, PR na PR neerzet en optimaal kan herstellen.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer je voeding helemaal op orde is, jouw prestaties dat ook zijn. Zo ben je iedere dag klaar om te knallen!

Logo

Team NL

Naast mijn werk in de praktijk partner ik voor TeamNL voor verschillende teams. Op dit moment zijn dat: Nederlands Handbal Dames Team, Basketbal 3×3 Mannen, Basketbal 3×3 Vrouwen, Curling, Boccia en Shorttrack. Voorheen deed ik ook de Volleybal Dames en Turnen Dames. Tevens ben ik werkzaam voor het eerste elftal van SC Heerenveen. Bij alle teams ben ik verantwoordelijk voor het voedingsbeleid, supplementen beleid en de advisering op het vlak van voeding. 

Logo Team Nl
Josette van Toor

Waar ik mijn kennis opgedaan heb?

Al in mijn tienerjaren wist ik dat ik in de topsport wilde werken. Ik kom zelf uit die wereld, en ondanks dat ik zelf geen topsporter meer was, vond ik het sportbestaan intrigerend. Toen ik in 2012 afstudeerde als diëtist richting de sport, kon ik niet wachten om me verder te specialiseren in de sport. Ik heb de Post HBO Sportdietetiek gevolgd, waarna ik werkervaring ben gaan opdoen bij verschillende betaald voetbal clubs, waaronder AFC Ajax en FC Utrecht. Daarna ben ik me meer gaan verdiepen in de wetenschap door de opleiding ‘Sports Nutrition’ aan het IOC.

 

Sinds 2016 mag ik mij dan ook officieel familie van het Olympisch Comité noemen. Een enorme eer waar ik nog iedere dag trots op ben.  Sportvoeding is een vrij jonge wetenschap. Om hierin up-to-date te blijven volg ik ieder jaar minimaal één (internationale) cursus. Science is alles voor mij. Geen adviezen gebaseerd op ervaringen. Bij mij staat een onderbouwd advies centraal. Een advies met een gedachte waarbij de laatste wetenschappelijke inzichten vertaald zijn in de praktijk. 

Ik kan jou helpen met:

» Je prestatie te verbeteren
» Lichaamssamenstelling te optimaliseren
» Vermoeidheid en verminderd herstel achter je te laten
» De man met de hamer niet meer tegen te komen
» Al jouw vragen over voeding te beantwoorden

Contact

Heb je nog vragen? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Vul dan het contactformulier in.

Let’s get social

Volg je mij al op social media?