Niets is zo gemakkelijk maar tegelijkertijd zo complex als voeding. Over bijna geen enkel onderwerp zijn zoveel meningen als over voeding. Iedereen is een ‘ervaringsdeskundige’ en daarmee soms een zelfbenoemd expert. In weinig industrieën gaat er zoveel geld om als in de voedingsindustrie. En hoe meer we het “ei van columbus” willen uitvinden, hoe meer onzin er wordt geroepen. Afijn, je snapt mijn punt. Voeding is een warboel. Wekelijks hoor ik van mensen dat ze door de oververzadigde informatiestroom geen wegwijs meer worden. En dat snap ik ontzettend goed!

Tegelijkertijd is alles te tackelen met het feit dat voeding maatwerk is. Altijd en voor iedereen. Maar zeker ook voor sporters. Want hoe logisch klinkt het dat een turnster niet hetzelfde nodig heeft als een voetballer? Heel logisch toch! Maar als we een stapje verder gaat, heeft een keeper niet hetzelfde nodig als een middenvelder. En de ene middenvelder kun je ook al niet vergelijken met de andere middenvelder. Het zijn tenslotte twee verschillende personen met verschillende voedselvoorkeuren, doelen, lichaamssamenstellingen en misschien wel culturele achtergronden. Daarnaast is de kans enorm groot dat het metabole systeem anders werkt. Misschien is er wel sprake van tekorten in het bloed of allergieën. Oftewel, de behoefte is anders. Het woord maatwerk staat dus weer centraal.

Precies dat is ook waar ik in de praktijk op aanstuur. Juist om die reden werk ik met pakketten om zo een gegarandeerde meerwaarde voor het individu te kunnen leveren. De pakketten worden dus ingevuld naar aanleiding van de hulpvraag en jou als persoon. Mede daarom ben ik ook van mening dat ik niet iedereen kan helpen. Dat klinkt misschien vreemd, maar ik wil jou als sporter een bepaalde waarde kunnen bieden. Het echte maatwerk ook daadwerkelijk kunnen leveren. Daar heb jij tenslotte het meest aan!