29

feb 2020

Apple Crumble

Het zijn die typisch herfstachtige of misschien wel winterachtige dagen. Van die koude, natte en druilerige dagen. Die dagen waarop veel mensen zin hebben in iets warms. Een lekker snack bij de kachel of openhaard. Deze apple crumble is precies wat je zoekt! Heerlijk als een warm ontbijt in het weekend. Maar ook ontzettend geschikt als lunch, snack of dessert. Jum!

Ingrediënten

150 gram blauwe bessen

125 gram fijne havermoutvlokken

125 gram boekweitmeel/volkorenmeel

6 dadels (ontpit)

2 appels

2 eetlepels ongezoete appelmoes

2 eetlepels honing

1 vanillestokje (kan eventueel ook met 1 theelepel vanillesuiker)

1 eetlepel (plantaardige)bakvet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed je taartvorm (doorsnede +/- 18 cm) met bakpapier. Meng in een kom de fijne havermoutvlokken, boekweitmeel, appelmoes en honing. Meng en kneed tot er een kruimig “deeg” ontstaat.

Snij vervolgens de appels in kleine blokjes. Verwarm de plantaardige boter in een koekenpan en bak de appelstukjes op middelhoog vuur zacht gedurende 3-4 minuten. Snij ondertussen de dadels in kleine stukjes en voeg deze bij de appel in de pan. Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit en voeg deze toe in de pan. Roer goed door en voeg vervolgens de blauwe bessen toe. Laat nog gedurende een minuut meebakken totdat het geheel warm is.

Doe het warme fruit in de ovenschaal en verdeel goed over de bodem. Kruimel vervolgens het deeg over het fruit. Zorg dat het niet te grof en dik bekleed wordt. Dan zal het namelijk vrij droog worden. 

Doe de apple crumble in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Eventueel afdekken met wat aluminiumfolie na 15 minuten wanneer de bovenkant al heel gekleurd is.

Meer van dit soort heerlijke recepten? Volg dan de instagram van @Josettevantoor waar geregeld hele fijne inspiratie voorbij komt!