29

okt 2019

Bounty Smoothie

Voor wie mij een beetje kent, I love kokos én chocolade! Voor een ijskoude Bounty kan iedereen mij wakker maken 😊 (gelukkig ben ik verder niet heel erg van de zoetigheid). Anyway, de combi is een feest. En dus was het tijd voor mij om een gezonde bounty smoothie in elkaar te flansen.

Het was even zoeken naar de juiste verhoudingen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er in kokos vrij veel vet zit. Nu is vet niet slecht – en zeker niet bij een stiekeme quilty pleasure zoals deze beauty – en kunnen de kcal die daarbij komen kijken ook niet perse kwaad, maar ik wilde het wel een “all round” geschikte smoothie houden. Dus deze voldoet én aan mijn richtlijnen én aan mijn smaak. You’re so so so welcome!

Ingrediënten:

100 gram verse kokosblokjes

300 ml kokosmelk (Alpro heb ik gebruikt)

2 medjouldadels (ontpit)

1 theelepel cacao poeder

Half theelepeltje vanille extract

50 g pure chocolade

1 theelepel kokosrasp

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten – behalve de chocolade en kokosrasp) in een blender en mix tot je een dikke smoothie hebt. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie in een steelpannetje (of in de magnetron, kan ook). Wanneer je dit au bain-marie smelt, zorg ervoor dat er géén vocht bij de chocolade komt!

Giet vervolgens een deel gesmolten chocolade in het glas en draai deze zodat de chocolade aan de zijkanten loopt en een beetje stolt. Giet vervolgens de smoothie erin en doe de rest van de chocolade erbij. Roer goed door. Top af met de kokosrasp en voilà.

Sidenote: Deze smoothie bevat vrij veel energie. Zie het daarom als een uitgebreid tussendoortje of een kleine vervanger van de maaltijd. Bij de laatste opties mag je – zeker als (top)sporter – hier nog wel een schepje (neutrale en dopingvrije) eiwitpoeder door doen!

Meer recepten? Keep an eye on the blogs! Of volg de instagram van @josettevantoor want in de stories komen ook geregeld recepten voorbij!