“Voeding is natuurlijk voor iedereen belangrijk en dus zeker ook voor jonge sporters” aldus Josette van Toor. Hierbij gaat het niet alleen om het totaal plaatje qua gezondheid, groei en prestatie maar ook om een stukje bewustwording. Waarom is voeding belangrijk? Ik vind het ontzettend leuk om met jonge talentsporters te mogen werken. Het is dankbaar als ze terugkoppelen dat ze meer energie hebben en het langer volhouden. Amine Boushaba is een van die talenten, en die laat ik dan ook graag aan het woord!

— 

“Mijn naam is Amine Boushaba, speler van de 013 bij Almere City, middenvelder met rugnummer 10.

Mijn leven draait om voetbal voetbal en nog eens voetbal. Ik hoop ooit een profvoetballer te worden maar omdat te bereiken moeten er een paar dingen in balans zijn. Belangrijk voor mij zijn voeding, training en rust. Dit samen is erg belangrijk om goed te kunnen presenteren. Goede voeding is heel essentieel voor mijn gezondheid, voetbal, kracht en school. Daardoor is het goed dat ik weet wat ik moet eten, wat echt goed voor mij als persoon is. Ik ben elk dag bezig met de juiste voeding samen te stellen. Ik stel mezelf dan de vragen wat ik ga ontbijten, lunchen, dineren, tussendoortjes en wat te drinken. Wat neem ik voor de training en wedstrijd voor extra energie en vocht. En daarbij ook wat neem ik na de training om mijn spieren te laten herstellen. Dit alles doe ik niet alleen, ik krijg daarbij professionele hulp van een sportdiëtist Josette van Toor. Zij helpt mij met gezonde en de juiste sportvoeding, zij geeft mij tips en tricks, dat vind ik erg prettig en heb hierdoor meer geleerd over voeding. Ook kan beter preseteren op voetbal gebied en ook op school. En begrijp nu hoe belangrijk gezonde voeding is voor mij als persoon en als sporter”  – Amine Boushaba