WOAW!

Nou ben ik altijd al dol op pannenkoeken, maar deze zijn nu (even tijdelijk) mijn nieuwe favoriet. Pannenkoeken passen overduidelijk in mijn visie van sportvoeding. Ze zijn namelijk super makkelijk te bereiden, super snel te bereiden en super voedzaam. Mits je natuurlijk weet wat je doet. En om je even op weg te helpen krijgen jullie het recept van deze schatjes cadeau! Zeer geschikt als tussendoortje voor sporters óf als klein ontbijt voor niet-sporters.

 

Appel-Kwark Pannenkoekjes

Ingrediënten (voor 5 stuks):

  • 1 appel (rood)
  • 1 eieren
  • 75 gram magere Franse kwark (of Skyr)
  • 25 gram boekweitmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de in plakken van ongeveer 7 mm dik zodat je vijf ringen krijgt. Bestrooi de plakken met kaneel en wrijf dit er even goed in. Doe vervolgens de kwark en ei in een kom en roer dit met een garde goed los. Doe vervolgens de boekweitmeel, bakpoeder en snufje zout. Roer nogmaals goed door tot een glad beslag. Verwarm wat bereidingsvet in een pan. Doe de appelplakken met je vingers door het beslag en zorg dat de appel goed bedekt is. Ja, dit kan een beetje een kliederboel worden. Bak vervolgens de appelringen op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn aan beide kanten (+/- 1.5-2.0 min per kant). Serveer eventueel met nog wat extra kaneel.  Wil je dat het mooie ringen blijven? Poer dan even met een pollepel in het midden van de appel zodat het beslag zodat de holte in het midden open blijft. Enjoy!

Tip: wil je wat meer energie toevoegen? Doe er dan wat honing of appelstroop eroverheen ter garnering.