Ik zie mezelf niet als ‘algemene richtlijn’ of ‘gemiddeld’. En als het goed is zie jij jezelf ook niet zo!! 

Toch halen veel mensen informatie over (sport)voeding van het internet. Een mooi platform met miljarden adviezen. De meeste natuurlijk ontzettend goed bedoeld. Dat dan weer wel. Maar hoeveel mensen kijken kritisch naar de literatuur? En hoeveel mensen schrijven vanuit hun eigen ervaring? Ervaringen van mensen dienen ter inspiratie en kunnen belangrijk zijn. Maar die mensen zijn óók niet gemiddeld en doen misschien wel een heel andere sport. En dan is deze ervaring hoogst waarschijnlijk precies niet voor jou van toepassing. Ondanks de goede bedoelingen.

Veel mensen raadplegen het internet wanneer al dat keiharde trainen niet de resultaten oplevert die je verwacht. Wanneer je al door al deze jungle van “waarheden” komt, is het dus nog maar de vraag of deze tips ook voor jou van toepassing zijn. Voor een klein deel van de mensen is de oplossing “gemakkelijk”. Internet kan dan een goede bron van informatie zijn. Maar als ik naar de afgelopen acht jaar in mijn werk kijk, dan weet ik dat de meeste mensen niet geholpen zijn met een ervaringsadvies. Voeding afgestemd op de specifieke situatie is voor veel mensen een must.

Omdat ik dagelijks in de praktijk zie wat een goed individueel passend plan voor je kan doen, kan ik met zekerheid zeggen dat niemand ‘gemiddeld’ is én coaching op het gebied van voeding dit dus ook niet zou moeten zijn! Laat je niet verleiden door de gemakkelijke weg waar het niet nodig is. Vraag jezelf goed af wat je doelen zijn, wat wil je ervoor doen en ervoor laten én welke mensen zijn er om jou heen nodig die je ondersteunen in het behalen van je doelen. It’s up to you!

Waarom het zo belangrijk is om je doelen op te stellen? Lees het hier