Koken is iets wat er bij mij van nature inzit. Ik ben geen top chef, maak meestal geen ingewikkelde recepten, maar ben dol op eenvoud. Op de pure ingrediënten en het gemak waarbij deze smaakvolle gezonde producten vliegensvlug omgetoverd zijn tot een maaltijd. Ik vind het een sport om maaltijden toegankelijk en simpel te houden.

Deze tomatensoep heeft me 15 minuten tijd gekost en was een van de beste ooit!

Nodig: veel goed rijpe tomaten, 1 ui, 2 tenen knoflook, halve prei en 1 stengel van een maggiplant, 1 eetlepel olijfolie

Doen: ui, knoflook en prei snipperen, olie in soeppan verwarmen. Ui en knoflook 3 minuten fruiten. Dan de prei erbij. Tomaten in grove stukken snijden en in de pan gooien. Stengel van de maggi erbij. 3 minuten mee laten pruttelen. Roer met enige regelmaat. Giet er ongeveer 500 ml heet water bij. Laat het geheel nog 5 minuten koken. Vis vervolgens de maggi stengel eruit. Zet het vuur uit en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa. Cheers!!

Vanzelfsprekend kunnen kruiden worden toegevoegd. Denk aan paprikapoeder/chili/oregano. Ook kun je er heerlijk veel groente nog in verwerken zoals wortel en paprika.
Meer eiwitten toevoegen? Kan ook! Door er na het serveren wat yoghurt in te doen (of ouderwets gehaktballetjes). Voor mij was deze soep puur eenvoud en behouden van de smaken van de op-eigen-land-verbouwde tomaten.