Maar ik hou van lekker eten

Geschreven door Josette van Toor

juni 19, 2020

“Maar ik hou gewoon echt van lekker eten”

Ik ook! Ontzettend veel zelfs. Ik hou zoveel van lekker eten dat het op mijn lijstje van ‘ultiem geluk’ voorkomt.

Het is een zin die ik veel in de praktijk voorbij hoor komen van sporters die het lastig vinden om voedingsgewoontes aan te passen en soms het idee hebben dat ze niks lekkers meer mogen eten. Wat natuurlijk helemaal niet zo is!

Voeding is voor mij op de eerste plaats functioneel. Het houdt ons in leven, gezond, fit en brengt een goede dosis energie. Daarnaast brengt voeding ook ontspanning met zich mee. Zowel op sociaal vlak als op het gebied van “nourishment”. Ik vind het zelf heerlijk dat ik weet dat ik mijn lijf de juiste voedingsstoffen geef en dus voed (nourish).

Je snapt ‘m al. Lekker eten hoeft niet “slecht” eten te zijn. Lekker eten is voor mij koken met pure, eerlijke en gezonde producten. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Helemaal niet zelfs. Als het allemaal maar in balans is. Mijn inspiratie haal ik veelal uit de Italiaanse en Libanese keuken. Heerlijk om kookboeken door te bladeren om fijne recepten te zoeken. Vaak geef ik er nog een eigen draai aan om het recept gezonder te krijgen. Zo gebruik ik altijd volkorenpasta in plaats van witte pasta en maak ik bijvoorbeeld pitabroodjes zelf zodat het van speltmeel gemaakt is. Het is gemakkelijker dan het klinkt. Ook haal ik meestal mijn groente en fruit op de (biologische) markt. Dat is vaak veel smaakvoller dan uit de supermarkt. Heb je dat wel eens geprobeerd met tomaten? Honderd procent garantie dat je de tomaat véél lekkerder vindt.

Wellicht zijn deze blogs ook interessant voor jou:

Voeding voor voetbalsters

Voeding voor voetbalsters

“Ik ging van drie naar vijf/zes keer per week trainen en was benieuwd of voeding me in dit zware schema kon helpen”

Super snelle Bean Sandwich

Wil je een super snelle en verantwoorde lunch? Zo eentje die je letterlijk inpakt en meeneemt voor 'on the go'? Kan...

Een topsport ontbijt maak je zo

Het ontbijt geeft je de gehele ochtend energie en levert belangrijke voedingsstoffen. Tenminste, wanneer je het juiste...