Wist je dat een deel van je gezondheid komt vanuit de darmen? De darmen hebben veel verschillende functies, maar één ding is zeker, heel veel voedingsstoffen worden vanuit de darmen opgenomen in je bloedbaan! Gezonde darmen zorgen dus voor een goed en fit lijf en daarmee ook direct voor jouw gezondheid. Woorden als immuunsysteem, homeostase in het bloed, hersen-darm as (wat?, ja dat bestaat) en bijvoorbeeld prestatie zijn direct en indirect gelinkt aan de gezondheid van de darmen.

En wist je dat gezonde darmen zo’n 3 kg (!!) aan bacteriën bevatten. Deze bacteriën zijn essentieel voor de werking. Zonder kunnen we simpelweg niet leven. En deze bacteriën gaan vervolgens weer heel erg goed op voldoende vezels. Het klinkt als een cliché, maar voldoende variatie, groente, fruit én volkorenproducten is dus echt een must!

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vezels ligt tussen de 30-40 gram per dag. Dat is met een beetje creativiteit gemakkelijk te behalen. Maar dan is het eten van groente, fruit én volkorenproducten/zemelen wel belangrijk.

Zoals de meeste van jullie al weten ben ik dol op groentesapjes. Qua smaak is deze echt weer even wennen…. maar gegarandeerd een succes!

Ingrediënten voor 1 sapje:

  • 1/4e komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 grote handen rauwe bladspinazie
  • Sap van 1 limoen
  • handje bevroren mangoblokjes
  • 2 eetlepel haverzemelen

Bereidingswijze:

Doe alles in de blender en cheers! Makkelijker kan echt niet.

Meer recepten? Keep an eye on the blogs! Of volg de instagram van @josettevantoor want in de stories komen ook geregeld recepten voorbij!